2013. aasta valijarakenduse turvalisus punase raamiga

Pärast 2011. aasta valimisi on nüüd eraldi mõeldud kasutaja ekraani kaudu toimuvate petmise rünnakute vastu. Mäletatavasti väitis Paavo Pihelgas, et ta sai ekraanile kuvatud valimisrakendust täita nii, et valijale jäi ekslik mulje toimunud hääletusest ning selle tulemusel jäi tema hääl andmata. See rünnak ei muutnud valija häält vaid jättis mulje valimise lõpetamisest ja oleks seeläbi võimaldanud teatud kandidaatide poolt hääletamata jätmist.

Lisaks oli probleem teatud tüüpi seadmetega, kus ekraanile ei mahtunud kogu valijarakendus ja see muutis võimatuks nimekirja lõpus oleva kandidaadi nägemise ja tema poolt hääletamise.

2013. aastaks tuldi välja 37472 eurot maksnud lahendusega, mis üldjoontest tähendab seda, et kui 1) valijarakendus ei mahu tervenisti ekraanile ära või 2) tema peal on mingi teine programm/kiht, siis tuleb valimisrakendusele punane raam. See toimub ainult Windowsiga arvutitel, teised (Mac, Linux) pole toetatud.

2013. aasta valijarakenduse turvalisus punase raamiga
Nendel valimistel on uus lahendus kasutajaliidese kaudu toimunud rünnakute vastu punane raam, mis tekkib valimisrakenduse sisse kui mõni teine programm on tema peal või osa jääb “ekraani taha.” Foto Virgo Kruve

Nagupildilt näha, siis kalkulaatori programmi asetamine valijarakenduse peale toob kaasa punase raami. Selle kohal on toodud välja ka rahaline kulu 37472 eurot ja 3 teenust, mis sellele kulus.

37472 eurot valijarakenduse punase raami eest

You May Also Like

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga